Εξοπλισμός, Κουζίνα, Μπάνιο

Χειροποίητα Μασίφ Προϊόντα

Χειροποίητα Μασίφ Προϊόντα

GFRC και UHPC χαλαζιακό μπετόν

Η Golden Bath σχεδιάζει και κατασκευάζει Χειροποίητα Μασίφ Προϊόντα από ειδικών προδιαγραφών GFRC και UHPC χαλαζιακό μπετόν. Προϊόντα όπως, τσιμεντένιοι νιπτήρες μπάνιου, τσιμεντένιοι πάγκοι κουζίνας, μονολιθικές νησίδες, ελεύθερες μπανιέρες, επιφάνειες ντουζιέρας και άλλα τσιμεντένια αντικείμενα για τον επαγγελματικό ή τον οικιακό σας χώρο. Συνεργαζόμαστε με τον τεχνίτη σας, τον Αρχιτέκτονα ή τον Διακοσμητή αλλά και μαζί σας για να δημιουργήσουμε ένα κομμάτι που θα σας χαρίσει ευχαρίστηση για τα επόμενα χρόνια.

Τι είναι το GFRC;

Το Glass Fiber Reinforced Concreteείναι μείγμα λευκού τσιμέντου υψηλών αντοχών, επιλεγμένων χαλαζιακών αδρανών το οποίο ενισχύεται με ίνες υάλου. Οι ίνες υάλου είναι ανθεκτικές στο αλκαλικό περιβάλλον του τσιμέντου. Αυτός ο συνδυασμός μίγματος και ινών δημιουργεί αύξηση των ιδιοτήτων, ανθεκτικότερο, ελαφρύτερο, ελαστικότερο και με αυξημένες αντοχές. Κατόπιν το μείγμα χυτεύεται σε καλούπια με διάφορες τεχνικές, ανάλογα την τελική εμφάνιση που θέλουμε να του αποδώσουμε. Το τελικό φινίρισμα των κατασκευών γίνεται με ειδικές ρητίνες (βερνίκια). Αυτά προστατεύουν τις επιφάνειες από ρύπους, γρατσουνιές και άλλες μικροφθορές, διατηρώντας τες σε άψογη κατάσταση για αρκετά χρόνια. Το μείγμα του σκυροδέματος αποτελείται από λευκό τσιμέντο υψηλής ποιότητας 52,5 R, χαλαζιακή άμμο υψηλής κοκκομετρίας και από ίνες υάλου. Πρόσθετη ενίσχυση λαμβάνεται με την προσθήκη υαλο-πλέγματος διπλής κατεύθυνσης. Σε πιο λεπτές και ειδικές κατασκευές μπορεί να είναι και από ανθρακονήματα. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα το μείγμα να προστεθούν χρωστικές ουσίες για την παραγωγή έγχρωμων κατασκευών. Οι χρωστικές ουσίες δίνονται σε όλα τα βασικά χρώματα ή και σε συνδυασμό αυτών για την δημιουργία συγκεκριμένης απόχρωσης. Με το GFRC μπορούμε να κατασκευάσουμε μασίφ προϊόντα χωρίς χρωματικούς περιορισμούς, σε πολύπλοκα σχήματα και μοναδικά σχέδια όπου με κανένα άλλο φυσικό υλικό δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Προϊόντα και κατασκευές από GFRC

  • Τσιμεντένιοι Πάγκοι και Επιφάνειες κουζίνας
  • Τσιμεντένιοι Νιπτήρες, ελεύθερες μπανιέρες και ντουζιέρες μπάνιου
  • Τσιμεντένια έπιπλα, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τραπεζάκια και τραπεζαρίες
  • Στοιχεία φωτιάς - Fire Pit
  • και πολλά άλλα προϊόντα και κατασκευές...

Ποία είναι τα οφέλη;

Ελαφρύτερες Κατασκευές: Το GFRC, μπορούν να κατασκευαστούν λεπτότερα τμήματα με αποτέλεσμα να είναι κατά 75% ελαφρύτερο από παρόμοιες κατασκευές με παραδοσιακό σκυρόδεμα. Ένας πάγκος από gfrc σκυρόδεμα μπορεί να είναι μόλις 2.5εκ πάχος αντί για 5εκ όταν χρησιμοποιείται σκυρόδεμα σε συνδυασμό με χάλυβα οπλισμού. Με αυτήν την τεχνική επιτυγχάνεται ελαφρύτερα προϊόντα, αυξημένες ιδιότητες και αντοχές και μειωμένο κόστος αποστολής.

Υψηλή σκληρότητα: Το GFRC μπορεί να έχει αντοχή σε κάμψη έως και 27.000Mpa και έχει πολύ υψηλή αναλογία αντοχής-βάρους.

Υψηλή Αντοχή: Το GFRC έχει δυνατότητες να ξεπεράσει το προκατασκευασμένο σκυρόδεμα, την χυτή πέτρα (cast stone) ή ακόμα και κάποια φυσική πέτρα. Η ανθεκτικότητα έχει αυξηθεί με τη χρήση χαμηλών αλκαλικών τσιμέντων και ποζολάνων.

Ενισχυμένο: Καθώς το GFRC ενισχύεται εσωτερικά με ίνες και πλέγμα υάλου, δεν υπάρχει ανάγκη για άλλα είδη ενίσχυσης, όπως είναι τα μεταλλικά πλέγματα ή μεταλλικές βέργες, τα οποία δύσκολα μπορούν να τοποθετηθούν σε σύνθετα σχήματα.

Ανθεκτικότητα: Το GFRC δεν σπάει εύκολα – μπορεί να κοπεί χωρίς να θρυμματίζεται.

Ομοιομορφία επιφάνειας: Με την τεχνική του ψεκασμού, δεν απαιτείται δόνηση και η επιφάνεια δεν παρουσιάζει τρύπες. Είναι απόλυτα λεία και κρεμώδης.

Εύπλαστο και ευπροσάρμοστο: Είτε με τον ψεκασμό είτε με την χύτευση σε καλούπι, το GFRC μπορεί να προσαρμοστεί σε σχεδόν οποιοδήποτε περίπλοκο σχήμα.

Τσιμεντένιοι Νιπτήρες

Από GFRC και UHPC χαλαζιακό μπετόν.

Οι τσιμεντένιοι νιπτήρες και οι τσιμεντένιες επιφάνειες μπάνιου από GFRC Χαλαζιακό Μπετόν είναι χειροποίητα μασίφ προϊόντα και διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά. Το σκυρόδεμα είναι ένα μοναδικό υλικό που συνδυάζει τα οργανικά χαρακτηριστικά της φυσικής πέτρας με την ικανότητα να χυθεί σε οποιοδήποτε σχήμα. Χρησιμοποιώντας αποχρώσεις και μείγματα ακριβείας υψηλών προδιαγραφών μπορεί να κατασκευαστεί με ένα ευρύ φάσμα τελικού φινιρίσματος. Με εντυπωσιακές και με εξελιγμένες μορφές, οι νιπτήρες από GFRC σχεδιάζονται και κατασκευάζονται για να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτές τις ιδιότητες.

Νιπτήρες με ενσωματωμένη γούρνα

Από GFRC και UHPC χαλαζιακό μπετόν.

Ένας τσιμεντένιος νιπτήρας για να ταιριάζει σε κάθε χώρο, έχει δυνατότητες προσαρμογής στο μέγεθος, το χρώμα και το τελικό ύφος. Κάθε νιπτήρας κατασκευάζεται στο εργαστήριο μας στην Αθήνα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε σχέδια που θα αποτελούν ιδιαίτερο μέρος του χώρου σας. Με την ικανότητά μας να παράγουμε προϊόντα κατά παραγγελία, οι τσιμεντένιοι νιπτήρες είναι ιδανικοί για έργα υπό κατασκευή αλλά και για πώληση σε εμπορικά καταστήματα. Παρακάτω θα δείτε μερικά σχέδια και δείγμα από τσιμεντένιους νιπτήρες μπάνιου,ντουζιέρες, ελεύθερες μπανιέρες και επιφάνειες για το μπάνιο σας.

Τσιμεντένιες Ντουζιέρες

Από GFRC και UHPC χαλαζιακό μπετόν.

Στην Golden Bath σχεδιάζουμε και δημιουργούμε την τσιμεντένια ντουζιέρα σας για να ταιριάζει στον δικό σας χώρο και στο δικό σας γούστο. Το μπετόν και ιδιαίτερα το Χαλαζιακό μπετόν (GFRC / UHPC) είναι όμορφο, ευέλικτο, σύγχρονο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του μας δίνουν εντυπωσιακά κομμάτια. Τα τσιμεντένια προϊόντα μπάνιου ενσωματώνονται άψογα με ξύλο, χάλυβα, γυαλί, πέτρα κ.α όπου με την απεριόριστη παλέτα χρωμάτων θα ταιριάξει με οτιδήποτε στον χώρο.

Τσιμεντένιες Μπανιέρες

Από GFRC και UHPC χαλαζιακό μπετόν.

Οι τσιμεντένιες μπανιέρες από Χαλαζιακό Σκυρόδεμα είναι πραγματικά μοναδικά προϊόντα για το χώρο ευεξίας σας. Η αίσθηση της χυτής πέτρας στο δέρμα σας είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί επαρκώς και μάλιστα προσφέρουμε προαιρετικά θερμαινόμενο σύστημα όπου… δεν θα θέλετε να βγείτε. Μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα τρία τυποποιημένα μεγέθη μας ή να σχεδιάστε το δικό σας!

Το ταξίδι εδώ ξεκινάει!

Οι δυνατότητες του GFRC και του UHPC είναι απεριόριστες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την έκθεση μας, θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία χρειάζεστε.